Στη ZDF η παράνομη επαναπροώθηση των προσφύγων από την Ελληνική Ακτοφυλακή

6 Απριλίου 2021, Τρίτη ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Η παράνομη επαναπροώθηση και οι μαρτυρίες των προσφύγων μεταδόθηκαν από το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι.

Το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF, μετέδωσε εικόνες από παράνομη παρεμπόδιση των προσφύγων από έναν σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η ομάδα της ZDF η οποία συνόδευε τις ομάδες Τουρκικής Ακτοφυλακής που επιτηρούν το θαλάσσιο διάδρομο με την Μυτιλήνη κατέγραψε την παράνομη επαναπροώθηση των προσφύγων.

Στις εικόνες παρατηρείται ότι δυο ελληνικά σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής πηγαίνουν κοντά σε ένα σκάφος του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) στα σύνορα των ελληνικών χωρικών υδάτων στα ανοιχτά της Λέσβου και ακινητοποιούν τη φουσκωτή λέμβο των προσφύγων.

Ο Παλαιστίνιος πρόσφυγας Γιουσούφ Αλί ο οποίος διασώθηκε από την Τουρκική Ακτοφυλακή μετά από την επαναπροώθηση της Ελλάδας προέβη σε δηλώσεις στον ανταποκριτή της ZDF. Προσελκύοντας την προσοχή στην ανελέητη επέμβαση της ελληνικής ακτοφυλακής σημείωσε,

«Μας χτυπήσανε με γροθιές και ξύλα. Προσπάθησαν να μας βυθίσουν. Φώναξαν ‘φύγετε, επιστρέψτε στην Τουρκία’».

Μια γυναίκα πρόσφυγας που προέβη σε δηλώσεις επέκρινε την απάνθρωπη μεταχείριση της Ελλάδας σημειώνοντας,

«Πριν από μερικές ημέρες κατάφερα να περάσω στο ελληνικό νησί απέναντι. Αλλά εκεί μας επιβίβασαν σε μια φουσκωτή λέμβο μαζί με τα παιδιά και μας άφησαν στο θάλασσα».


Benzer Haberler