Έκθεση από την Ευρωπόλ για την PKK στην Ευρώπη

21 Ιουνίου 2018, Πέμπτη ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία (Ευρωπόλ) δημοσίευσε έκθεση σχετικά με την τρομοκρατική οργάνωση PKK στην Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία (Ευρωπόλ) δημοσίευσε έκθεση σχετικά με την τρομοκρατική οργάνωση PKK στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την αρμόδια αρχή η τρομοκρατική οργάνωση εκμεταλλεύεται από την κουρδική διασπορά και προσπαθεί να μεταφέρει τις συγκρούσεις στην Ευρώπη.

Στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας (Ευρωπόλ) τονίστηκε ότι η PKK εκμεταλλεύεται από την Ευρώπη για να αποκτήσει όπλα και μέλη.

Από την άλλη υπογραμμίστηκε ότι η PKK για να αποκτήσει οικονομική δύναμη συνεχίζει να μαζεύει χαράτσι και στην Ευρώπη εκμεταλλεύεται από εικονικές εταιρείες και εκμεταλλεύεται από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η PKK με την οργάνωση που ονομάζεται "Komalen Ciwan" στη Γαλλία προσπάθησε να αποκτήσει μέλη.

Οι νέοι που έγιναν μέλη στάλθηκαν σε καταυλισμούς των τρομοκρατών για να πάρουν εκπαίδευση και αργότερα στάλθηκαν για εκπαίδευση στους καταυλισμούς στην Αρμενία, Ιράν και στο Ιράκ.

Στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας (Ευρωπόλ) υπογραμμίστηκε ότι τα μέλη της PKK στη Γαλλία, Γερμανία και στην Ολλανδία έχουν καταδικαστεί σε διάφορες ποινές φυλάκισης λόγω διάφορων εγκλημάτων που διέπραξαν όπως χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και λόγω συμβολής τους για να αποκτούν νέα μέλη η PKK.

Ανακοινώθηκε ότι η τρομοκρατική οργάνωση το 2017 μάζεψε περίπου 6 εκατομμύρια Ευρώ στη Γαλλία.

Τέλος έγινε αναφορά και στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C ότι δεν πραγματοποίησε επιθέσεις στην Ευρώπη και την Τουρκία αλλά μαζεύει λεφτά στην Ευρώπη για να ενισχύσει τις τρομοκρατικές ενέργειες στην Τουρκία.


Benzer Haberler