Σε αναστολή 13.000 αιτήσεις κοινωνικού εισοδήματος

18 Νοεμβρίου 2017, Σάββατο ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Σε αναστολή τέθηκαν περίπου 13.000 εγκεκριμένες αιτήσεις του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) από την περασμένη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς μετά τη διεξαγωγή των καθιερωμένων μηνιαίων ελέγχων διαπιστώθηκε ότι οι δικαιούχοι των συγκεκριμένων αιτήσεων δεν είχαν τροποποιήσει τις αιτήσεις τους ως όφειλαν.

Τονίζεται ότι οποιαδήποτε αλλαγή στη σύνθεση, το εισόδημα, τα περιουσιακά στοιχεία ή άλλη σοβαρή αλλαγή πρέπει να δηλώνεται από τους πολίτες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος, το αργότερο τον επόμενο μήνα από τη στιγμή που συμβαίνει η αλλαγή.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι η διαδικασία της αναστολής γίνεται προκειμένου να αποφευχθούν άλλες κυρώσεις, όπως η αποβολή από το ΚΕΑ για ένα χρόνο.

Τις επόμενες μέρες θα σταλούν οδηγίες από τις υπηρεσίες του υπουργείου στους δήμους της χώρας σχετικά με τον χειρισμό τέτοιων υποθέσεων προκειμένου το ζήτημα να διευθετηθεί ομαλά και να διευκρινιστεί άμεσα ποιοι από τους αιτούντες διατηρούν το δικαίωμα συνέχισης του προγράμματος, οι οποίοι και θα πληρωθούν το βοήθημα αναδρομικά τον επόμενο μήνα.

Benzer Haberler