Δεκάδες παιδιά καθημερινά χάνουν τη ζωή τους στην Υεμένη

17 Νοεμβρίου 2017, Παρασκευή ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της φιλανθρωπικής οργάνωσης Save The Children στην Υεμένη καθημερινά χάνουν τη ζωή τους 130 παιδιά λόγω πείνας ή αρρώστιας.

Στην Υεμένη κάθε μέρα χάνουν τη ζωή τους 130 παιδιά.

Η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση Save The Children έκανε δηλώσεις σχετικά με τον εμφύλιο πόλεμο που διήρκησε δύο χρόνια στη σχετική χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της φιλανθρωπικής οργάνωσης Save The Children στην Υεμένη καθημερινά χάνουν τη ζωή τους 130 παιδιά λόγω πείνας ή αρρώστιας.

Πιθανολογείται ότι στην Υεμένη φέτος σκοτώθηκαν πάνω από 50 χιλιάδες παιδιά.

Μετά την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ριάντ, ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας δέχθηκε κριτική από την φιλανθρωπική οργάνωση Save The Children κατά τον αποκλεισμό που εφαρμόζει σε περιοχές τις οποίες ελέγχουν οι Χούτι.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Save The Children ανέφερε ότι λόγω αυτής της εφαρμογής μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.

Ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη κατά του Ριάντ στις 4 Νοεμβρίου προκάλεσε να παρθεί η απόφαση περί αποκλεισμού από τη Σαουδική Αραβία.

Μετά από τις διεθνείς πιέσεις η Σαουδική Αραβία τη Δευτέρα είχε ανακοινώσει ότι θα καταργήσει τους αποκλεισμούς σε λιμάνια και αεροδρόμια τα οποία ελέγχουν οι Χούτι.

Στην Υεμένη η οποία είναι η φτωχότερη αραβική χώρα όπου σε συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα στους Χούτι και τον συνασπισμό που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία από το 2014 σκοτώθηκαν πάνω από 10 χιλιάδες άνθρωποι.

Επίσης αναγκάστηκαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι.

Benzer Haberler