Τσίπρας: Η Ελλάδα στηρίζει τη λύση των δυο κρατών

12 Νοεμβρίου 2017, Κυριακή ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι η ΕΕ πρέπει να υποστηρίξει την ταχεία επανέναρξη αξιόπιστων συνομιλιών για το Παλαιστινιακό.

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η 2η Ευρω-Αραβική Διάσκεψη στόχος της οποίας είναι η προσέλκυση επενδύσεων από τις αραβικές χώρες στην Ευρώπη.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υποστηρίξει την ταχεία επανέναρξη αξιόπιστων συνομιλιών για το Παλαιστινιακό, με στόχο μια δίκαιη λύση στη βάση δύο κρατών που θα συνυπάρχουν με ασφάλεια», είπε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας στην εναρκτήρια ομιλία που εκφώνησε και σημείωσε ότι η χώρα του στηρίζει τη λύση των δυο κρατών.

«Γενικότερα, θα έλεγα, ότι καθίσταται σαφές ότι η ΕΕ μπορεί να αναβαθμίσει τον διεθνή της ρόλο μόνο αν συνεργαστεί με τον Αραβικό κόσμο για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στην Υεμένη. Εκεί όπου υπάρχουν κρίσιμες περιοχές που μαίνονται συγκρούσεις και η Ε.Ε. πρέπει να παίξει ένα καθοριστικό ρόλο σε συνεργασία με τον Αραβικό κόσμο για να εδραιωθεί η ειρήνη και η σταθερότητα, με αποφασιστικότητα, αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και πάντα μαθαίνοντας από τα λάθη της, μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος», σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

«Σε αυτή, λοιπόν, την περίοδο καθίσταται σαφές ότι πολλές από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην Ευρώπη μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για τη Μεσόγειο και μέσω της ενδυνάμωσης των σχέσεων της Ευρώπης με τον Αραβικό κόσμο», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Benzer Haberler