Οι θετικές οικονομικές σχέσεις είναι προς όφελος και της Τουρκίας και της ΕΕ

10 Νοεμβρίου 2017, Παρασκευή ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Σχόλιο Karel Lannoo, επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκών Πολιτικών Μελετών (CEPS)

Ο επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκών Πολιτικών Μελετών (CEPS) που εδρεύει στις Βρυξέλλες, Karel Lannoo δήλωσε ότι η Τουρκία αναπτύσσεται, τονίζοντας πως «η ύπαρξη οικονομικά θετικών σχέσεων, είναι προς όφελος και των δύο πλευρών».

Αναφερόμενος στις επίσημες επισκέψεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ οι οποίες θα εντατικοποιηθούν κατά το προσεχές διάστημα, είπε ότι οι επικείμενες επαφές σηματοδοτούν θετικές εξελίξεις.

Ο Lannoo σημείωσε ότι η ένταση που δημιουργείται κατά διαστήματα στις πολιτικές σχέσεις δεν αντανακλά στην οικονομία και πως οι οικονομικές σχέσεις εξελίσσονται ομαλά, αναφέροντας ότι η ΕΕ και η Τουρκία συνεργάζονται εδώ και πολλά χρόνια σε διάφορα οικονομικά θέματα όπως η Τελωνειακή Ένωση.

Η τουρκική οικονομία εξακολουθεί να βαίνει προς το καλύτερο, είπε και τόνισε ότι οι θετικές σχέσεις από οικονομική άποψη είναι μια επωφελής κατάσταση και για τις δύο πλευρές.

Ο Lannoo επεσήμανε ότι η πολιτική σταθερότητα σε μια χώρα είναι κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη, προσθέτοντας το εξής:

«Όταν η οικονομία δεν πάει καλά, ενισχύεται και η πιθανότητα πολιτικής αστάθειας. Η οικονομική ανάπτυξη με κάποιο τρόπο ενισχύει παράλληλα και την πολιτική σταθερότητα».

Τέλος ανέφερε ότι η ΕΕ και η Τουρκία είναι πολύ σημαντικές από πολιτική άποψη η μία για την άλλην, εξαίροντας τη σημασία της ανάπτυξης των υφιστάμενων σχέσεων.
Kaynak: TRT Greek

Benzer Haberler