Πορεία προσφύγων προς την Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα

8 Νοεμβρίου 2017, Τετάρτη ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Οι πρόσφυγες οι οποίοι ξεκίνησαν πρόσφατα απεργία πείνας αλλά και εθελοντές διαδήλωσαν ζητώντας την επανένωση των προσφύγων με τις οικογένειες τους.

Οι πρόσφυγες οι οποίοι πραγματοποιούν απεργία πείνας στην Αθήνα ζητώντας την επανένωση τους με τις οικογένειες τους στη Γερμανία διοργάνωσαν πορεία.

Πλήθος περίπου 100 ατόμων αποτελούμενη από πρόσφυγες και εθελοντές πραγματοποίησαν πορεία προς την Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Οι πρόσφυγες που κρατούσαν πανό τα οποία έγραφαν «Απεργία πείνας, ζητάμε επανένωση με τις οικογένειες μας» φώναξαν ότι θέλουν να πάνε στη Γερμανία.

Οι πρόσφυγες οι οποίοι σημείωσαν πως κανένας αξιωματούχος δεν μίλησε μαζί τους κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας που πραγματοποιούν εδώ και περίπου οκτώ ημέρες στο Σύνταγμα δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τις διαδηλώσεις έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Εν τω μεταξύ δεν έγινε δεκτό και το αίτημα των προσφύγων να συναντηθούν με τους αξιωματούχους της γερμανικής πρεσβείας.

Η διαδήλωση που διήρκησε περίπου δυο ώρες διαλύθηκε χωρίς επεισόδια.

Οι πρόσφυγες οι οποίοι θέλουν να πάνε κοντά στις οικογένειες τους στη Γερμανία στο πλαίσιο του προγράμματος οικογενειακής επανένωσης αλλά παρόλο που έχουν γίνει δεκτές οι αιτήσεις τους κρατούνται εδώ και μήνες στην Ελλάδα είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας.

Benzer Haberler