Σε απεργία πείνα προχωρούν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

1 Νοεμβρίου 2017, Τετάρτη ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Μια ομάδα προσφύγων που κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα ζήτησαν την επανένωση τους με τις οικογένειες τους στις ευρωπαϊκές χώρες

Μια ομάδα προσφύγων οι οποίοι συγκεντρώθηκαν και κατασκήνωσαν μπροστά από τη βουλή στην Αθήνα ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας.

Εκατοντάδες πρόσφυγες οι οποίοι εξέφρασαν το αίτημα τους για επανένωση με τις οικογένειες τους στις ευρωπαϊκές χώρες διοργάνωσαν διαδήλωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία του Συντάγματος.

Οι πρόσφυγες εκ των οποίων η πλειοψηφία τους ήταν Σύριοι και μεταξύ των οποίων υπήρχαν και πολλά γυναικόπαιδα εξέφρασαν παραπονέθηκαν από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που διαρκούν πολύ.

Οι πρόσφυγες που κατασκήνωσαν στην πλατεία άνοιξαν πανό που έγραφαν «Τα σύνορα διαλύουν οικογένειες» και «Θέλουμε να πάμε Γερμανία».

Μια ομάδα προσφύγων ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επανένωσης με τις οικογένειες τους. Ένας πρόσφυγας ο οποίος μίλησε εξ ονόματος της ομάδας δήλωσε πως αύριο θα διοργανώσουν μια συνέντευξη τύπου στο σύνταγμα σχετικά με το θέμα.

Στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 60 χιλιάδες πρόσφυγες. Ένα μέρος των προσφύγων οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στη χώρα μετά από το κλείσιμο των συνόρων δεν μπορούν να πάνε κοντά στις οικογένειες τους εξαιτίας του προγράμματος επανένωσης που λειτουργεί αργά.

Benzer Haberler