''Δεν γίνεται πέντε χώρες να ορίζουν την μοίρα του κόσμου''

21 Οκτωβρίου 2017, Σάββατο ΕΛΛΗΝΙΚΑ

O Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας εκφώνησε ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών του Φόρουμ Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Ibn Haldun

Η Τουρκία δίνει τον μεγαλύτερο αγώνα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Νταές, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών του Φόρουμ Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Ibn Haldun, ανέφερε τα εξής:

«Είμαστε η χώρα που δίνει τον μεγαλύτερο αγώνα κατά της Νταές. Και ενώ δίνουμε αυτόν τον αγώνα λέμε ότι η Νταές δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ. Το λέμε πολύ ανοιχτά και ξεκάθαρα σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις και στις συνομιλίες που έχουμε με ισλαμικές χώρες ότι η Νταές δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ. Αλλά αυτοί εδώ δεν καταλαβαίνουν και δυστυχώς βάζουν τον μουσουλμάνο να σκοτώνει τον μουσουλμάνο. Τους δίνουν και όπλα δωρεάν. Εμείς ζητάμε με τα λεφτά μας όπλα για άμυνα και δεν μας δίνουν. Σε έναν τέτοιο παράξενο κόσμο ζούμε».

«Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από 5. Η αντίρρησή μας έχει την διάσταση έκκλησης για δικαιοσύνη αλλά είναι παράλληλα και κραυγή για τον πολιτισμό. Τι θα πει ο κόσμος είναι 5, γίνεται τέτοιο πράγμα; Άλλες οι συνθήκες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, άλλες οι σημερινές. Πέντε χώρες ορίζουν την μοίρα του κόσμου, ότι πουν αυτό γίνεται. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό το πράγμα. Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος είναι παρελθόν, σήμερα υπάρχει άλλος κόσμος. Την στιγμή που ανανεώνονται όλα τα γεγονότα, θα πρέπει εδώ να ανανεωθεί και η μοίρα της πολιτικής».

Benzer Haberler