Η ABTTF πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Στρασβούργο

14 Οκτωβρίου 2017, Σάββατο ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Η ABTTF στις συζητήσεις στο ΚΣΣΕ, ανέφερε με το νομοσχέδιο που θα οδηγούσε στην εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ στη νέα τροποποίση εισήχθαν συνθήκες που επισημαίνουν ότι η τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης θεωρείται απειλητικό στοιχείο.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τουρκικής Δυτικής Θράκης (ABTTF) πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Στρασβούργο στις 9-11 Οκτωβρίου 2017 παράλληλα με την Τακτική Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ). Ο Χαλίτ Χαμπίπογλου, ως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN), με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων Lorant Vincze και την αντιπροσωπεία του πραγματοποίησαν τις συναντήσεις στο Στρασβούργο και παράλληλα στο Στρασβούργο πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων για να εκφράσει τα τρέχοντα προβλήματα της τουρκικής κοινωνίας της Δυτικής Θράκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εργασίας τον Χαλίτ Χαμπίπογλου συνόδευε ο διευθυντής της ABTTF Κ. Ενγκίν Σοιγιλμάζ και συναντήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου 2017 με τον Εποβολής Πρόεδρο των αποφάσεων του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) Geneve Mayer. Στη συνάντηση ο Χαμπίπογλου κατακρίνοντας το νομοσχέδιο το οποίο θα ανοίξει το δρόμο για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ σχετικά με την ένωση της ΤΕΞ Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τούρκων Γυναικών Νομού Ροδόπης και του Συλλόγου Νεολαία Μειονότητας Νομού Έβρου στην Ελλάδα αποσύρθηκε λόγω των σκληρών και ακόμη ρατσιστικών διαστάσεων των πολιτικών κομμάτων στο κοινοβούλιο, μετά την τροποποίηση στο νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε στη Κοινοβουλευτική Συνέλευσης στις 10 Οκτωβρίου 2017, περιλαμβάνει τους όρους η «εθνική ασφάλεια» και η «δημόσια ασφάλεια» το οποίο δυσκολεύει την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ.

Την ίδια ημέρα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκικής Αντιπροσωπείας της ΚΣΣΕ Ταλίπ Κιουτσούκ Τζαν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον Ταλίπ Κιουτσούκ Τζαν, ο Χαμπίπογλου μετέφερε τρέχοντα προβλήματα της τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης και εξέφρασε τα προβλήματα της αυτόνομης δομής της τουρκικής κοινωνίας της Δυτικής Θράκης στην εκπαίδευση και τη θρησκεία.

Στις 11 Οκτωβρίου 2017, η αντιπροσωπεία της ABTTF συναντήθηκε με τον Ρουμάνο βουλευτή Viorel Riceard Badea, μέλος της υποεπιτροπής για τα δικαιώματα των μειονοτήτων της ΚΣΣΕ. Ο Πρόεδρος της FUEN Lorant Vincze και μέλη τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας της Δυτικής Θράκης (BTAYTD)η Περβίν Χαϊρουλλάχ και ο Σαμπαχατίν Αμπντουραχμάν, συμμετείχαν επίσης στη συνάντηση με τον Badea ο οποίος θα εκπονήσει έκθεση για τις μειονότητες στην Ευρώπη το 2017. Οι αντιπρόσωποι της Τουρκικής Δυτικής Θράκης στη συνάντηση με τον Badea, η ABTTF και η BTAYTD μετέφεραν τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκική κοινωνία στο τομέα εκπαίδευση και θρησκεία παρόλο που είναι αυτόνομη αλλά με διάφορες εφαρμογές καταστρέφετε . Ωστόσο, η αντιπροσωπεία ανέφερε τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον της τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης, επίσης συμπλήρωσαν ότι κυριαρχεί απέναντι των Τούρκων της Δυτικής Θράκης ρητορική μίσος από μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολιτική.

Benzer Haberler