Το TRT World διοργανώνει ένα μεγάλο συμπόσιο

12 Οκτωβρίου 2017, Πέμπτη ΕΛΛΗΝΙΚΑ

«Εμπνέοντας την αλλαγή σε μια εποχή αβεβαιότητας» το θέμα του TRT World Forum που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά.

Ένα μεγάλο συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου στην Ιστάνμπουλ με αντικείμενο τα παγκόσμια προβλήματα.

Το συμπόσιο την έναρξη των εργασιών του οποίου θα κηρύξει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διοργανώνεται από το TRT World, το αγγλόφωνο τηλεοπτικό κανάλι της Τουρκίας.

Το TRT World Forum που θα διοργανωθεί για πρώτη φορά από το TRT World με στόχο την αναζήτηση λύσεων σε επίκαιρα, πολιτιστικά, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, θα φέρει κοντά περίπου 400 πολιτικούς, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, ακτιβιστές και δημοσιογράφους από πολλές χώρες.

Το θέμα του Φόρουμ που θα πραγματοποιείται σε τακτική βάση, είναι: «Εμπνέοντας την αλλαγή σε μια εποχή αβεβαιότητας».

Ανάμεσα στους ομιλητές του TRT World Forum θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας η οποία αντιμετωπίζει κρίση δημοψηφίσματος, Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο, η ακτιβίστρια κόρη του Μάλκολμ X, Ιλιάσα Σαμπάζ, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η υπουργός Ανάπτυξης της Νότιας Αφρικής Μπαθαμπίλ Ολίβ Ντλαμινί, ο γενικός διευθυντής της TRT, Ιμπραχίμ Ερέν και η γενική διευθύντρια του RUSI, Καρίν φον Χίπελ.

Στα πάνελ που προγραμματίζονται θα λάβει μέρος μεταξύ άλλων, η πρώτη μουσουλμάνα γυναίκα υφυπουργός της Αγγλίας βαρόνη Σαγίντα Βάρσι η οποία παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της ως υφυπουργός Πίστης και Κοινοτήτων στο Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών εξαιτίας της πολιτικής της χώρας της για την Γάζα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων του Φόρουμ θα βρεθούν επίκαιρα πολιτικά ζητήματα και η ευθύνη που έχουν τα ΜΜΕ, ενώ θα πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις για την ξενοφοβία και την ισλαμοφοβία, τις ανθρωπιστικές βοήθειες, την κρίση στο διεθνές σύστημα και προτάσεις για την επίλυσή τους.

Με την παρουσίαση του προγράμματος "TRT World Citizen" που θα γίνει το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου, θα αναλυθεί η πρωτοβουλία κοινωνικής υπευθυνότητας του TRT World για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης απέναντι στις ανθρωπιστικές κρίσεις.

Το θέμα του προγράμματος είναι τα αγνοούμενα προσφυγόπουλα.

Πέρα από την αναφορά στους πρόσφυγες όμως, θα υπάρξουν και ντοκιμαντέρ.

Ο Συντονιστής του Προγράμματος Ειδήσεων στο TRT World Haber, Φατίχ Ερ, σε σχέση με αυτό είπε τα παρακάτω:

«Παράλληλα η κεντρική υπηρεσία ειδήσεων ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τα παιδιά που πέφτουν στα χέρια της μαφίας του εμπορίου οργάνων και θα το μεταδώσουμε το συντομότερο δυνατό. Τα προγράμματα κοινωνικής υπευθυνότητας θα συνεχιστούν».

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το φόρουμ και τους συμμετέχοντες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ( forum.trtworld.com ).
Kaynak: TRT Greek

Benzer Haberler