«Θρίαμβος κοινής λογικής η αναίμακτη είσοδος των ΤΕΔ στο Ιντλίμπ»

12 Οκτωβρίου 2017, Πέμπτη ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ήταν το σχόλιο του έμπειρου συρίου δημοσιογράφου Αχμαντ Μουβαφακ Ζειντάν

Ο έμπειρος σύριος δημοσιογράφος Αχμαντ Μουβαφακ Ζειντάν χαρακτήρισε ως« Θρίαμβος κοινής λογικής η αναίμακτη είσοδος των ανδρών του τουρκικού στρατού στο Ιντλίμπ» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας ανάμεσα στην Τουρκία. Ρωσία και στο Ιράν κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ που παρεχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού ΑΑ.

« Ο Συριακός λαός ζήτησε την προστασία της Τουρκίας, των Αράβων, των Μουσουλμάνων ακόμα και της παγκόσμιας κοινότητας αλλά κανείς δεν εισάκουσε την έκκληση τους» ανέφερε ο Ζεινταν και σημείωσε..

« Αντιθέτως οι περισσότερες πλευρές ήρθαν για τον εγκληματία Μπασαρ Ασαντ που τυγχάνει διεθνής υποστήριξης και σκοτώνει τον ίδιο του τον λαό».

Ο Σύριος δημοσιογράφος και σχετικά με την είσοδο των στοιχείων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Ιντλίμπ , είπε..

« Η είσοδος με τόση ευκολία και χωρίς να χυθεί ούτε μία σταγόνα αίμα αποτελεί τον θρίαμβο της κοινής λογικής και την ήττα της άλλης πλευράς».

«Υπάρχουν στοιχεία που επιθυμούν την δημιουργία συγκρούσεων του Τουρκικού στρατού με τις ομάδες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το πεδίο» επισήμανε ο σύριος δημοσιογράφος και σημείωσε..

« Εγώ ως ένας σύριος είναι πολύ ευτυχισμένος εις το όνομα της Τουρκίας. Διότι αυτό αποτελεί την ωραιότερη εικόνα της τούρκο-συριακής αδελφικής φιλίας».

Ο Ζειντάν κάλεσε την Τουρκία να συνεχίσει τις προσπάθειες της για την σύναψη επαφών με τις ομάδες που διαθέτουν κοινωνική και πολιτιστική βαρύτητα πάνω στα εδάφη αυτά καθώς το Ιντλίμπ αποτελεί ένα πολυπολιτισμικό κέντρο.
Kaynak: TRT Greek

Benzer Haberler