Αποζημίωση 70 εκατ. ευρώ προτίθεται να ζητήσει η Fraport

29 Σεπτεμβρίου 2017, Παρασκευή ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Αποζημίωση ύψους 70 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο προτίθεται να ζητήσει η Fraport, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Spiegel, λόγω των σοβαρών -όπως καταγγέλλει η εταιρεία- ελλείψεων που διαπίστωσε εμπειρογνώμονας στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία της παραχωρήθηκαν αντί 1,2 δισ. ευρώ.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ορισμένα από τα αεροδρόμια βρίσκονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτήν που ανέμενε η εταιρεία, με τη σύμβαση παραχώρησης να προβλέπει πως η Fraport μπορεί να ζητήσει αποζημίωση για τις ελλείψεις.

Βάσει των πληροφοριών του Spiegel, ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας τον οποίο επικαλείται η Fraport κατέγραψε σε έκθεσή του, μεταξύ άλλων, χιλιάδες καμένες λάμπες, σπασμένες πόρτες αλλά και πυροσβεστήρες που είτε απουσιάζουν είτε δεν λειτουργούν. Κατά τη Fraport, ορισμένες από τις ελλείψεις αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των ταξιδιωτών.

To Spiegel παρατηρεί πως το ποσό των 70 εκατ. που προτίθεται να ζητήσει ως αποζημίωση η Fraport, υπερβαίνει κατά πολύ εκείνο που έλαβε η Αθήνα για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie (45 εκατ. ευρώ), αλλά και τα κονδύλια που επιθυμεί η κυβέρνηση να εξοικονομήσει το 2018, για να χορηγήσει επίδομα θέρμανσης σε οικογένειες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας (30 εκατ. ευρώ).

Στο δημοσίευμα σημειώνεται επίσης ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης προ ολίγων ημερών άσκησε κριτική στη Fraport για την κατάσταση των αεροδρομίων.

Benzer Haberler