Για τη σημασία των μουσουλμανικών ναών μίλησε ο Ερντογάν

5 Αυγούστου 2017, Σάββατο ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως είναι αποφασισμένοι να γαλουχήσουν γενιές που γνωρίζουν την θρησκεία και τη κουλτούρα τους

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν δήλωσε πως είναι αποφασισμένοι να γαλουχήσουν γενιές που θα γνωρίζουν καλά τη θρησκεία και την κουλτούρα τους.

Ο Πρόεδρος μιλώντας στα εγκαίνια του Τεμένους Χαμίντιγιε στην Ιστάνμπουλ είπε:

«Ανοικοδομούμε τα τεμένη και τα μεστζίτ μας, που είναι σύμβολα της θρησκείας μας. Η ουσία του λαού μας είναι γερή, το πνεύμα της γερή»

Στην ομιλία που εκφώνησε μετά την εγκαινίαση του τεμένους ο Πρόεδρος είπε:

«Οι πρόγονοί μας είχαν την τιμή να είναι ηρωικοί στρατιώτες του αγώνα που συνεχίζεται από τις Σταυροφορίες μέχρι σήμερα. Προσέξτε και σήμερα όσοι επιτίθονται κατά της χώρας και του λαού μας βάζουν στο στόχαστρο τους ναούς μας. Αν θυμάστε την 15η Ιουλίου είχαν βομβαρδιστεί με μαχητικά αεροσκάφη το τέμενος στη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων στο Γκιόλμπασι στην Άνκαρα και το Τέμενος Μιλλέτ στο Προεδρικό Συγκρότημα στο Μπέστεπε. Πολλά τεμένη που διαβάζονταν σαλάχ πυροβολήθηκαν από τους πραξικοπηματίες. Στην Ίζμιρ επιτέθηκαν βάναυσα σε ένα τέμενος όπου διαβάζονταν σαλάχ και στον ιερέα εκεί. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Εκείνοι που ξέρουν καλά πως χωρίς να κάνουν να σωπάσουν τα εζάνια, χωρίς να κατεβάσουν τις σημαίες, δεν θα μπορέσουν να εισβάλλουν τη χώρα μας βάζουν στο στόχαστρο ειδικά αυτούς τους χώρους».
Kaynak: Πηγή

Benzer Haberler