Παραδόθηκε η νέα έδρα από τη βελγική κυβέρνηση στο ΝΑΤΟ

25 Μαΐου 2017, Πέμπτη ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ την Τουρκία εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Η νέα έδρα του ΝΑΤΟ από τη βελγική κυβέρνηση παραδόθηκε στο ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ όπου την Τουρκία εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπου εγκαινιάστηκε το μνημείο του Τείχου του Βερολίνου επίσης του 5ου άρθρου και του μνημείου της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου.

Στα μνημεία πήραν μέρος ένα κομμάτι του τοίχου του Βερολίνου που καταστράφηκε το 1989 και ένα κομμάτι του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου που γκρεμίστηκε στις επιθέσεις τις 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε ομιλία που έκανε είπε ότι η συνάντηση των ηγετών είναι μια ευκαιρία για το κοινό μέλλον και για να θυμηθούν το κοινό παρελθόν.

Ενώ η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι μετά την περίοδο του Ψυχρού πολέμου ξεκίνησε νέα περίοδος. Επίσης συνέχισε ότι έμεινε μια συμμαχία με την αλληλεγγύη και σύμφωνα με τις κοινές αξίες. Η Μέρκελ ανέφερε ότι η Γερμανία δεν θα ξεχάσει την αλληλεγγύη που απέδειξε το ΝΑΤΟ την περίοδο της ένωσης της χώρας της και τώρα η Γερμανία θα συμβάλλει στο ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ έκανε έκκληση για να τηρήσουν οι ηγέτες ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης στο Μάντσεστερ.

Ο Τραμπ είπε ότι οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ στα πλαίσια των αμυντικών δαπανών πρέπει να συμβάλλουν στο ΝΑΤΟ σύμφωνα με το μερίδιο τους επίσης έκανε έκκληση για τη συμβολή τουλάχιστον του ποσοστού 2% απέναντι στις απειλές που αντιμετωπίζουν οι χώρες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι εάν οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ είχαν κάνει την απαραίτητη συμβολή οι χώρες θα ήταν πιο δυνατές στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Kaynak: Πηγή

Benzer Haberler