Υεμένη: Ο ξεχασμένος πόλεμος

24 Μαΐου 2017, Τετάρτη ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Η Ταίζ στο επίκεντρο των σφοδρών συγκρούσεων που μαίνονται ανάμεσα στις δυνάμεις των Χούτι και των δυνάμεων που υπάγονται στον πρώην προέδρου Σαλεχ

Μαίνονται οι διενέξεις στην Υεμένη..

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο του κτηρίου της Κεντρικής τράπεζας στην πόλη της Ταίζ από τις δυνάμεις του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ και των δυνάμεων Χούτι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν από τις στρατιωτικές πηγές σημειώθηκε ότι, οι κυβερνητικές δυνάμεις έπειτα από τις αιματηρές διενέξεις τριών ημερών κατάφεραν να διασφαλίσουν τον έλεγχο στο κλήροι της Κεντρικής Τράπεζας και στα κτήρια που βρίσκονται στο περιβάλλον του ιδίου χώρου.

Εντωμετξαυ στις συγκρούσεις που συνεχίζονται στην Ιατρική Σχολή στην πόλη της Ταίζ οι κυβερνητικές δυνάμεις κατάφεραν να διασφαλίσουν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του κτηρίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 Χούτι.

Επίσης μαίνεται ο βομβαρδισμός των περιοχών Χούτι .

Ο κυβερνητικός στρατός κατάφερε να πάρει υπο έλεγχο τις συνοικίες ανατολικά της πόλεως Ταίζ γεγονός που θεωρείται εξαιρετικής σημασίας καθώς διασφαλίζει στις κυβερνητικές δυνάμεις η δυνατότητα παρακολούθησης των θέσεων μάχης των Χούτι.
Kaynak: Πηγή

Benzer Haberler