Ερντογάν : Το πρόβλημα της τρομοκρατίας είναι παγκόσμιο

24 Μαΐου 2017, Τετάρτη ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Δηλώσεις του ΠΤΔ Ερντογάν εν όψει της αναχώρησης για την Κορυφή του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

« Η τρομοκρατία δεν αποτελεί το πρόβλημα μονάχα μιας χώρας αλλά όλου του κόσμου» διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε στο αεροδρόμιο Εσενμπογα στην Ανκαρα εν όψει της αναχώρησης του για την αυριανή σύνοδο Κορυφή του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Τα παγκόσμια προβλήματα είναι δυνατόν να επιλυθούν μονάχα με συνεργασία σε παγκόσμια διάσταση» τόνισε ο πρόεδρος Ερντογάν και σημείωσε..

«Παρατηρούμε ότι ακόμα επικρατεί και μάλιστα συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές η νοοτροπία « ο δικός μου ή ο δικός σου τρομοκράτης. Πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να γλυτώσουμε από την άποψη αυτή».

Η τρομοκρατίας συγκαταλέγεται στην πρώτη σειρά ανάμεσα στις Εθνικές αλλά και στις παγκόσμιες απειλές υπογράμμισε ο Ερντογάν και συνέχισε..

« Ολες αυτές οι ασύμμετρες απειλές είτε είναι σε εθνικό είτε σε παγκόσμιο επίπεδο απειλούν πολύ σοβαρά και την δική μας ασφάλεια. Η τρομοκρατία είναι το υπ' αριθμό πρώτη απειλή μεταξύ των απειλών που υπάρχουν σήμερα. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να υποδείξουμε μια αποφασιστική στάση με αρχές για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα» είπε ο Πρόεδρος.

Ο Ερντογάν σημειώνοντας ότι σήμερα όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να δείξουν μια σύσσωμη συνεργασία και αλληλεγγύη , είπε..

« Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τελευταία στην Αγια Πετρούπολη, στη Στοκχόλμη, στο Παρίσι και τώρα στο Μαντσεστερ σαφώς δείχνουν ότι η τρομοκρατία δεν αποτελεί ένα περιφερειακό ζήτημα».
Kaynak: Πηγή

Benzer Haberler