Βουλγαρία: Μειώθηκε η προσφυγική ροή από την Τουρκία

22 Μαΐου 2017, Δευτέρα ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε ότι απέδωσαν τα μέτρα ασφαλείας που λήφθηκαν στα τουρκικά σύνορα

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε πως σημειώθηκε σημαντική μείωση στην ροή των προσφύγων στη χώρα από την Τουρκία.

Ο ανώτατος επιθεωρητής του Υπουργείου Εσωτερικών Μλάντιν Μαρίνοφ δήλωσε πως από την πρωτοχρονιά μέχρι σήμερα μόνο 362 άτομα συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να εισέλθουν στη χώρα από παράνομες οδούς.

«Η κατάσταση στα σύνορα φαίνεται αρκετά ήσυχη. Μπορούμε να κάνουμε λόγο για μείωση περίπου 70% στις παράτυπες εισόδους στη χώρα σε σύγκριση με την ανάλογη περίοδο του περασμένου έτους» είπε ο Μαρίνοφ.

Αφού σημείωσε πως οι πολίτες των τρίτων χωρών που βρίσκονται στη Γερμανία αναζητούν κυρίως δρόμο προς την Ευρώπη, ο Βούλγαρος αξιωματούχος είπε πως η περίφραξη συρματοπλέγματος 166 χιλιομέτρων, η κατασκευή της οποίας θα ολοκληρωθεί σύντομα στα σύνορα της Τουρκίας και τα υπόλοιπα μέτρα ασφαλείας απόδωσαν θετικά.

Ο Μαρίνοφ σημείωσε πως σε όλη την επικράτεια της χώρας υπάρχουν 3 χιλιάδες 128 εγγεγραμμένοι ξένοι, εκ των οποίων οι 2 χιλιάδες 104 ζούνε στους προσφυγικούς καταυλισμούς ενώ οι υπόλοιποι στα σπίτια που έχουν ενοικιάσει.

Από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα απελάθηκαν χίλιοι 7 ξένοι εκ των οποίων η πλειοψηφία Αφγανοί και Ιρακινοί που ζούσαν στη Βουλγαρία παράνομα. Σύμφωνα με τα αρχεία 3 χιλιάδες και πλέον ξένοι που έπρεπε να βρίσκονται στη Βουλγαρία έφυγαν στο εξωτερικό από παράνομες οδούς.

Στους «κλειστούς» προσφυγικούς καταυλισμούς που έχουν κατασκευαστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών για τους ξένους οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι από άποψη της εθνικής ασφαλείας μένουν 151 Αφγανοί, 125 Πακιστανοί, 66 Ιρακινοί και 59 Σύριοι.
Kaynak: Πηγή

Benzer Haberler