Ο πόλεμος της Βοσνίας- Ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί για χιλιάδες ανθρώπους

22 Μαΐου 2017, Δευτέρα ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους 3 χιλιάδες Βοσνίους θύματα της σφαγής στο Βισεγκράντ

ιοργανώθηκε μνημοσύνη δέηση για τα θύματα στην 25η επέτειο της μαζικής σφαγής των 3 χιλιάδων Βοσνίων μουσουλμάνων στο Βισεγκράντ κατά την διάρκεια του Πολέμου της Βοσνίας.

Στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώθηκε υπο του Συλλόγου των 92 Αγνοούμενων Οικογενειών του Βισεγκράντ συμμετείχαν οι οικείοι των θυμάτων.

Τα συγγενικά μέλη των θυμάτων που συμμετείχαν στην τελετή μνήμης για τα θύματα στο Βισεγκράντ με προσευχές και δέηση έριξαν από την ιστορική Γέφυρα του Σοκουλλου Μεχμέτ Πασά στα νερά του ποταμού Ντρίνα απο ένα τριαντάφυλλο «συνολικά 3 χιλιάδες τριαντάφυλλα» ,« συμβολικό για την μνήμη αυτών που σφαγιάσθηκαν».

Αν και έχουν περάσει συγκεκριμένα 25 χρόνια από την αιματηρή σύγκρουση που αποτελεί το μαύρο στίγμα στην ανθρώπινη ιστορία υπάρχουν ακόμα πολλοί αγνοούμενοι και οι οικείοι των αγνοούμενων αυτών προσώπων κάλεσαν ολους πολίτες να αποτανθούν στις αρχές σε περίπτωση που θα έχουν μια πληροφορία σχετικά με τους τάφους αυτών που αγνοούνται διότι δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα.

Πέρσι ανακαλύφθηκε μονάχα το κρανίο του Οσμαν Κασαποβιτς στο Νεκροταφείο Στραζιστε στο Βισεγκραντ .

Η πρόεδρος του Συλλόγου των 92 Αγνοούμενων Οικογενειών του Βισεγκράντ Hedija Kasapovic στην ομιλία που εκφώνησε τόνισε αναφέρθηκε στον πόλεμο της Βοσνίας λέγοντας «παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 25 χρόνια ακόμα η δικαιοσύνη δεν έχει επέλθει».

« Υπάρχουν πάρα πολλοί ακόμα αγνοούμενοι δηλ δεν έχουν εντοπισθεί ακόμα οι μαζικοί τάφοι των θυμάτων που σφαγιάσθηκαν διότι κανείς δεν γνωρίζει το που βρίσκονται» δήλωσε.

Και η Πρόεδρος του Συλλόγου των Γυναικών Θυμάτων του Πολέμου , Μπακίρα Χασεσιτς κάλεσε ολους τους πολίτες που μαρτύρησαν τα δεινά του πολέμου να τα αφηγηθούν..

« Ήρθε η ώρα να πράξουμε κάτι για τον εαυτό μας. Να διηγηθείτε αυτά που έχετε δει και βιώσει. Εάν δεν το κάνετε για τον εαυτό σας να το κάνετε για τα συγγενικά σας πρόσωπα που σφαγιάσθηκαν. Να μην μεταφέρετε την αλήθεια του πολέμου στον άλλο κόσμο αλλά εδώ και τώρα πρέπει να αναφέρετε την αλήθεια» δήλωσε η Μπακίρα Χασεσιτς .
Kaynak: Πηγή

Benzer Haberler