Ερντογάν: Η έχθρα προς το Ισλάμ επεκτείνεται στο σύνολο της Ευρώπης

9 Μαΐου 2017, Τρίτη ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Μήνυμα με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης εξέδωσε ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας

Η έχθρα προς το Ισλάμ επεκτείνεται στο σύνολο της Ευρώπης, ανέφερε ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο μήνυμα που εξέδωσε με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης.

«Δυστυχώς κοινωνικές ασθένειες όπως διακρίσεις, ρατσισμός, ξενοφοβία και έχθρα προς το Ισλάμ επεκτείνονται στο σύνολο της ηπείρου. Ακροδεξιά κόμματα που αυξάνουν το ποσοστό ψήφου τους και ανέρχονται σε θέσεις καθοριστικής σημασίας στην πολιτική, κρατούν όμηρο την κοινωνικοπολιτική ζωή της Ευρώπης. Βλέπουμε αρκετούς Ευρωπαίους πολιτικούς να σιωπούν και να αδρανούν στο όνομα βραχυπρόθεσμων λογαριασμών απέναντι στα ρεύματα αυτά που απειλούν τις ιδρυτικές αξίες της Ένωσης και το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον», σημειώνει ο Ερντογάν.

Η Τουρκία επιθυμεί να συνεχίσει τη διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας στο μήνυμα του με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης και προσθέτει:

«Η χώρα μας που ιστορικά, γεωγραφικά και πολιτισμικά είναι κομμάτι της Ευρώπης εδώ και πολλούς αιώνες, επιθυμεί να συνεχίσει τη διαδικασία της ένταξης στην ΕΕ, την οποία θεωρεί στρατηγικό της στόχο, στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού, της ισοτιμίας και της αντίληψης αμοιβαίου οφέλους. Η συνεργασία που αναπτύξαμε με την Ευρώπη σε μια εποχή που η προσφυγική κρίση βρισκόταν στο ζενίθ, αποτελεί το πιο απτό και επίκαιρο παράδειγμα αυτής της αντίληψης.»
Kaynak: Πηγή:

Benzer Haberler