Απαγόρευση ηλεκτρονικών συσκευών και στις πτήσεις από ευρωπαϊκές χώρες

8 Μαΐου 2017, Δευτέρα ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Επεκτείνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες η απαγόρευση ηλεκτρονικών συσκευών στις καμπίνες αεροσκαφών που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ

Επεκτείνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες η απαγόρευση φορητών υπολογιστών που εφαρμόζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε ορισμένες χώρες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τα αεροδρόμια να προετοιμαστούν για μια ενδεχόμενη απαγόρευση που μπορεί να τεθεί σε ισχύ κατά τις επόμενες μέρες.

Η Κομισιόν ενημέρωσε το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI) για την απαγόρευση που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ κατά τις επόμενες εβδομάδες.

Οι λεπτομέρειες της απαγόρευσης θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας στις 11 Μαΐου.

Τον Μάρτιο η Ουάσιγκτον απαγόρευσε τη μεταφορά ηλεκτρονικών συσκευών σε καμπίνες αεροσκαφών από επιβάτες που ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ από την Ιστάνμπουλ (Τουρκία), το Καΐρο (Αίγυπτος), το Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), το Ριάντ (Σαουδική Αραβία), τη Ντόχα (Κατάρ), το Κουβέιτ, το Αμάν (Ιορδανία) και την Καζαμπλάνκα (Μαρόκο).

Η απαγόρευση περιλαμβάνει φορητούς υπολογιστές, tablets, ηλεκτρονικούς αναγνώστες, φωτογραφικές μηχανές, φορητά dvd players, κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών και φορητούς εκτυπωτές.

Οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει ότι η απαγόρευση ηλεκτρονικών συσκευών στις καμπίνες αεροσκαφών λήφθηκε εξαιτίας του ενδεχομένου τοποθέτησης βόμβας μέσα σε αυτές.

Μετά την απαγόρευση οι Τουρκικές Αερογραμμές άρχισαν να διανέμουν φορητούς υπολογιστές στους business class επιβάτες στις πτήσεις προς τις ΗΠΑ.

Η Βρετανία εφαρμόζει την ίδια απαγόρευση στις πτήσεις από το Λίβανο, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, την Τυνησία και τη Σαουδική Αραβία.

Benzer Haberler