Ιερουσαλήμ: « Τιμή και Δόξα όλων των Μουσουλμάνων» εκτίμησε ο Ερντογάν

8 Μαΐου 2017, Δευτέρα ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ο ΠτΔ εκφώνησε ομιλία στη Διεθνή Σύνοδο Ιδρυμάτων της Ιερουσαλήμ που διοργανώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Χαλίτς στην Ιστανμπούλ (Κωνσταντινούπολη)

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της ομιλίας που εκφώνησε στη Διεθνή Σύνοδο Ιδρυμάτων της Ιερουσαλήμ που διοργανώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Χαλίτς στην Ιστανμπούλ αφού τόνισε ότι η «Ιερουσαλήμ είναι η πρώτη Κίμπλα (Qibla), των Μουσουλμάνων και η ιερή πόλης των Προφητών» υπογράμμισε ότι η πόλης αυτή αποτελεί την « Τιμή και Δόξα όλων των Μουσουλμάνων».

Ο πρόεδρος Ερντογάν , σημείωσε :

« Χάρη της πίστης μας και της ιστορικής ευθύνης που έχουμε κληρονομήσει αποδίδουμε μεγάλη σημασία στον αγώνα δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων των αδελφών Παλαιστίνιων στο ζήτημα της Ιερουσαλήμ. Καταβάλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε η Ιερουσαλήμ να μετατραπεί ξανά σε πόλη της ειρήνης, γαλήνης και της ασφάλειας» ανέφερε.

« Χωρίς την ανεύρεση μιας δίκαιης λύσης στο Παλαιστινιακό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να διασφαλισθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή» εξέφρασε ο Πρόεδρος Ερντογάν και υπογράμμισε..

« Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα όλοι να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Κανένας και καμία χώρα δεν είναι υπεράνω του δικαίου , δεν μπορεί να είναι. Αλλά στο Παλαιστινιακό ζήτημα εδώ και χρόνια δυστυχώς «λειτουργεί» το δίκαιο των ανωτέρων και αυτό πρέπει να το υιοθετήσετε ακριβώς έτσι».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , υπογράμμισε :

« Κάθε φορά που επανέρχεται στην επικαιρότητα το ζήτημα της Ιερουσαλήμ θέλω να επαναλάβω σε κάθε πλατφόρμα το εξής: Εμείς ως Μουσουλμάνοι πρέπει να επισκεπτόμαστε πολύ συχνά την Ιερουσαλήμ και το Τέμενος Ακσα. Όταν κοιτάζουμε τις στατιστικές τότε παρατηρώ ότι στο θέμα αυτό έχουμε σοβαρές ελλείψεις» είπε ο Ερντογάν.
Kaynak: Πηγή:

Benzer Haberler