Η Τουρκία καταδίκασε την αρμενική επίθεση στην Αυτόνομη Δημοκρατία του Ναχιτσεβάν

17 Οκτωβρίου 2020, Σάββατο ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Η Αρμενία πρέπει να λογαριάσει καλά τις συνέπειες αυτών των επιθετικών ενεργειών της, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του

Η Τουρκία καταδίκασε την επίθεση με ρουκέτες που εξαπέλυσε η Αρμενία στην Αυτόνομη Δημοκρατία του Ναχιτσεβάν.

Το υπουργείο Εξωτερικών Τουρκίας αναφέρει αναλυτικά τα εξής στην ανακοίνωση του:

«Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση με ρουκέτες των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων από την κατεχομένη περιοχή Γκουμπαντλί εναντίον της περιοχής Ορντουμπάντ στην Αυτόνομη Δημοκρατία του Ναχιτσεβάν στο Αζερμπαϊτζάν.

Παρατηρείται ότι αυξάνεται μέρα με τη μέρα η επιθετικότητα της Αρμενίας λόγω των ήττων που δέχεται στα κατεχόμενα εδάφη. Η επίθεση της εναντίον της Αυτόνομης Δημοκρατίας του Ναχιτσεβάν με την οποία έχουμε κοινά σύνορα, είναι ένα νέο και επικίνδυνο παράδειγμα της προσπάθειας της Αρμενίας να επεκτείνει τη σύγκρουση εκτός των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν που τελούν υπό την κατοχή της. Η Αρμενία πρέπει να εγκαταλείψει αυτές τις επικίνδυνες προκλήσεις.

Η Αρμενία η οποία παραβιάζει την ανθρωπιστική εκεχειρία, διαπράττει έγκλημα πολέμου επιτιθέμενη σε αμάχους και τώρα αποπειράται να μεταφέρει τη σύγκρουση σε διαφορετική διάσταση. Η Αρμενία πρέπει να λογαριάσει καλά τις συνέπειες αυτών των επιθετικών ενεργειών της.

Θα είμαστε πάντα σε πλήρη αλληλεγγύη με το αδελφό Αζερμπαϊτζάν και τα αδέλφια μας τους Αζέρους.»


Benzer Haberler