Στενεύει ο κλοιός γύρω από το Αφρίν

17 Μαρτίου 2018, Σάββατο ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Οι μονάδες που προελαύνουν από ανατολικά και από δυτικά συναντήθηκαν στα βόρεια της πόλης.

Υπό πολιορκία το Αφρίν.

Οι μονάδες που προελαύνουν από ανατολικά και από δυτικά στο πλαίσιο της Επιχείρησης Κλαδί Ελιάς που διεξάγουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αφρίν συναντήθηκαν στα βόρεια της πόλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Τουρκίας μέχρι σήμερα εξουδετερώθηκαν 3.569 τρομοκράτες στην επιχείρηση.

Οι ΤΕΔ και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός απελευθέρωσαν τρία ακόμη χωριά στο Αφρίν από τους τρομοκράτες.

Οι ΤΕΔ και ο ΕΣΣ καθάρισαν από τις τρομοκρατικές οργανώσεις YPG/PKK-ΝΤΑΕΣ τα χωριά Χατζή Κασιμλί, Εσκανσαρκί και Αστάρο.

Νωρίτερα σήμερα οι ΤΕΔ και ο ΕΣΣ απελευθέρωσαν από τις τρομοκρατικές οργανώσεις YPG/PKK-ΝΤΑΕΣ τα χωριά Κοκάνι και Αΐν αλ Χατζάρ στο Μαμπάτλι και τα χωριά Χελτανγκαρμπί και Τσακιλιέτζουμ στο Τζιντέρες.

Έτσι διακόπηκε η κύρια οδική διασύνδεση του Μαμπάτλι με το Αφρίν.

Οι ΤΕΔ και ο ΕΣΣ ελέγχουν συνολικά 268 σημεία, 224 χωριά και 44 θέσεις κρίσιμης σημασίας.

Οι μονάδες που εντείνουν την πολιορκία του κέντρου του Αφρίν βρίσκονται πλέον σε απόσταση 600 μέτρων από τα προάστια της πόλης μετά την κατάληψη του Καφέρ Τσιλ.

Η περιοχή Αφρίν αποτελείται από το κέντρο της πόλης και 6 περιφέρειες (Ρατζού, Μπουλμπούλ, Σεΐχ Χαντίντ, Τζιντέρες, Σεράν, Μαμπάτλι).

Όλα οι περιφέρειες πλην του Μαμπάτλι βρίσκονται στον έλεγχο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.


Kaynak: ΠΗΓΗ

Benzer Haberler