Επαφές Γκιούνκερ στην Αλβανία

26 Φεβρουαρίου 2018, Δευτέρα ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, Τίρανα όπου οι κύριοι Γκιούνκερ και Ράμα παρέθεσαν κοινή συνέντευξη τύπου.

Ο Γκούνκερ είπε ότι οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων και ειδικότερα η Αλβανία είναι η χώρα με ευρωπαϊκή προοπτική επίσης είναι η συμμαχική και φιλική χώρα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) σημείωσε ότι η Αλβανία η οποία πραγματοποιεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνεχίζει και την πρόοδο.

Ο Γιούνκερ είπε ότι ενθαρρύνει τη συνέχιση των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που έχει αναλάβει η Αλβανία και ειδικότερα κατά των εγκλημάτων επίσης εξέφρασε την υποστήριξη του προς την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ.

Εντωμεταξύ ο ίδιος ανέφερε ότι πρέπει να επιλυθούν τα προβλήματα της Αλβανίας με τις γειτονικές χώρες μέχρι την ένταξη στην ΕΕ και συνέχισε ότι η ΕΕ υποστηρίζει τις προσπάθειες ομαλοποίησης των σχέσεων της Αλβανίας με τις βαλκανικές χώρες.

Ο Γκιούνκερ σημείωσε ότι η θέση της Αλβανίας είναι εντός της ΕΕ και τόνισε ότι είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις για την ένταξη τις οποίες θέλει και η Αλβανία οι οποίες αποτελούν και το χρέος σε επόμενες γενιές.

Ενώ ο Έντι Ράμα είπε ότι η ενσωμάτωση στην ΕΕ είναι η προσπάθεια για την ίδρυση της Αλβανίας εντός της ΕΕ και η έναρξη των διαπραγματεύσεων της ΕΕ αποτελούν την καινούργια σελίδα για τη χώρα για τις μεταρρυθμίσεις με σκοπό την ένταξη στην ΕΕ.


Kaynak: ΠΗΓΗ

Benzer Haberler